Izmaksāt/Izmaksāts

Eile teatas mu otsene ülemus, “Birgit sa saad endale lätlased täna. Nad tulevad, et uurida miks neil see laekumiste asi ei toimi ja sina pead selle nendega selgeks tegema.”

A okei ja kukkusin paanitsema. Probleem number üks. Ma pole osakonnas olnud veel kolme kuudki, vaevu tean midagi eesti raamatupidamise süsteemidest ja nüüd saadetakse minu juurde lätlased, kellelt ma pean infi saama nende programmi vigade kohta. Probleem number 2, mis keeles nad räägivad?  Inglise keeles ma oskan niisama ilusti loba ajada, aga kui ma pean kasutama mingeid tehnilisi termineid, siis mul jookseb juhe kokku. Vene keelega on nagu on. Mitte eriti hästi. Tean tehnilisi termineid, kuid lausete moodustamisega võib tekkida raskusi. Ühesõnaga närvitsesin täiesti avalikult. Kõik teised muidugi nautisid olukorda  ja iga natukese aja tagant röögatas ülemus, “Oh, hi!” Mille peale mina pidin väikse kujulise ataki saama, et jeesus lätlased kohal.

Lõpuks saabusidki lätlased, kellest siis ülemusem orgunniti kõrvaltuppa tähtsate ninadega juttu ajama ja mina jäin ühe läti chicki ja ühe eesti raamatupidajaga. Minu suureks rõõmuks kartis lätlane veel rohkem ja rääkis kehvemini võõrkeeli kui mina ja saime jutud inglise-vene pidžinis aetud.

Täna käis veel läti boss uurimas, kas mul on veel küsimusi ja üleüldse oli Jevgenis väga abivalmis ja tore. Kui mu ülemus mulle kärbseid pähe ei ajanud, mis on väga tõenäoline iseenesest, siis tuleb mingi punt veel esmaspäeval, kellele ma pean ka veel midagi näitama. Ma loodan, et ta buffis.

2 kommentaari “Izmaksāt/Izmaksāts

  1. Oh, kle, kas lätlastel on ikka veel Natali seal ? Tema ingliš kõige mõistlikum – kui nende Suurt Juhti mitte arvestada :p

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s