Filmikas

Vaadatud filmid,

“Sherlock Holmes” 7/10 – Mu just lugesin Sherlock Holmes’i, nii et suht feil filmi vaatamine minu jaoks. Kaks peategelast juba olid raamatust täiesti teistmoodi kujutatud. Robert Downey jr.-il ja Sherlock Holmesil on ainult üks ühine joon ja see on nende narkolembus. (Eelneva lause eest varitsetakse mind täna pimedas koridoris veini pudeliga ja antakse sirakas kuklasse. Punase veini pudel, veame?) Jude Law, kes mängis raamatus suht ohmu ja äpuna kujutatud dr.Watsonit, oli Richie filmis kõva rusikakangelane ja tihti tuusam tegelane kui Downey. (Teine löök jalaga kõhtu). Filmi algusest saati püüdsin ma endale sisestada, et ma ei võrdleks seda kogu aeg raamatuga. Aegajalt läks isegi korda. Raamatut mitte lugenutele (nagu olid ka kõik Golden Globe auhindade otsustajad) võis see film olla tõesti mõnus märul. (Kolmas litakas näkku ja laip trepimademel tervitamas saabujaid)

“The Lovely Bones” 4/10 – Väga segased tunded. Film koosneb fantaasia osast ja siis reaalsuses toimuvast. See fantaasia osa oleks võinud täiesti ära olemata olla. Kohutav raha raiskamine asjale, mis ei tundunud omavat mingit mõtet. Film oli nii hakkiv. Paljud asjad lihtsalt ei viinudki kuhugi välja. Paljud mingid süzeeliinid viisid samasse kohta tagasi ja ei neist polnud filmile kui tervikule mingit kasu. Samas olid mõned stseenid kohutavalt hästi filmitud. Mängitud pinevusega täpselt piirini ja veel natuke edasi, et vaataja ikka kikivarvul oleks. Eriti need stseenid, kus vaataja juba ette teab, mis juhtuma hakkab. Film kestis kaks tundi aga tunne oli, et see ei lõppe mitte kunagi.  Muide IMDB hinne on tal 6,9 (eile oli veel üle seitsme), nii et vaadake ja vaielge minuga ja öelge, et see oli Suur Kunst ja ma, loll, ei saa lihtsalt aru. Ma ei saa aru, kuidas Peter Jackson fantaasia osa pekki sai keerata?

“Dorian Gray” 7/10 – Mulle film meeldis. Ei tekitanud suuri emotsioone ja soovi kritiseerida. Asi on selles, et ma õnneks ei mäleta väga raamatut. Kui ma nüüd raamatut uuesti loen, siis küll ma räuskan.

“The Wedding Date” 5/10  – Hea vaheldus oksendamiseni roosadele romantilistele komöödiatele. A muidu kõik liinid sama. She gets the boy in the end!

“Ink” 8/10 – Rääkides fantaasiamaailma ja reaalsuse kokkusobitamises, siis “The Lovely Bonesi” Peter Jackson võiks selle filmi tegijate käest õppida. Mulle väga meeldis. Mitte ühtegi tuntud näitlejat. Silmale ja hingele.


“The Men Who Stare at Goats”
8/10 – Kõige ajuvabamad poolteist tundi. Kohutavalt naljakas. Sa saadki aru, et  kõik seda filmis kujutatud jaburust võidaks kuskil vabalt tõepähe võtta. Absoluutselt ei imestaks kui kuskil midagi sellist päriselt oleks toimunud. Sparkly eyes…hahahaaa.

Bob Wilton: [from trailer] What are you doing?
Lyn Cassady: [while driving the car] Cloud bursting, it keeps me sharp.

PS Õhtul tuleb erandkorras teise parooliga postitus. Postitus on mõeldud riistvõimlemisklubi Kiira-Käära liikmetele ja tõesti ei huvita teisi lugejaid. Liikmed saavad parooli minu käest.

4 kommentaari “Filmikas

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s