Kuidas Matildda sai maasika

Meil on Matilddaga traditsiooniks lõuna ajal ilusa ilmaga Emajõe ääres jälgida möödakäijaid. Minu arust on Tartu kõige aeglasem jalgsiliiklus Võidu silla all ja kuna see on lühim tee kahe turuhoone vahel, siis on see enamasti ummistunud lillelistes kitlites penskarite, turuvarblaste ja muidu Raja tänava vabakäigu hulludega.  Parim koht on see ka üleliigsest peenrahast vabanemiseks. Kui keegi ei kerja, siis on alati mõni pruuniks põlenud ja räpase maikaga tegelinski, kes viinaraha pommib.Istudes seal lähedal pingil või murul saab näha päris huvitavaid karaktereid.

Eile istusime murul kui meid avastas üks võrdlemisi viisakalt riides suitsetav härra. Ta küsis luba,et istuda meie kõrvale maha. Haistsime hullumaterjali. Ta hakka kohe rääkima,et ta siin istub ainult korraks, muidu jõuab liiga vara.  Kukkus kurtma, et käisid eile bussijaama kohvikus Sassiga joomas. Eelmaa Sassiga. Tema jõi ennast kaineks ja viis Eelmaa Sassi üleõla koju, ” Tüdrukud, tüdrukud..siin on nii ilus olla. Kahju, et ma veini kaasa ei võtnud. Oleks meil kõigil siin tore olla.” Mõnda aega nillis Matilddat silmadega ja siis küsis, “Kas ma võin sind müksata?”. Matildda hakkas naerma ja päris milleks see vajalik peaks olema. Toomas (kes oli ennast meile tutvustanud kui luuletaja) ütles, et ta tahab, et Matildda ümber kukuks ja naerma hakkaks. Mõnda aega rääkinud, kuidas ta võib meile anda Malmsten Maidu hotellitoa- ja Joala Jaagu telefoninumbri, pöördus minu poole, “Tüdruk, sul on ilusad huuled. Õpeta mind suudlema.”  Ma ei kavatsenud seda siiski teha ja mõne aja pärast hakkasime ennast tööle sättima. Toomas üritas veenda meid viina jooma tulema (viskas veel nimesid Varblane ja Müller Sass vahele) ning küsis kas võib meid emmata. Oh, okei. Kui kord Matilddani jõudis kuulsin chicki ainult kiljatamas. Toomas oli suure matsuva musi talle kaelale teinud, millest jäi järele suur hõõguv “maasikas”.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s