Kuidas Birgit hiigelarve sai

Eelmise nädala ilusal kolmapäeval avastas Birgit, et ta pole oma telefoniarvet maksnud. Avas internetiteenindusest maksete alt arved ja maksmist vajav summa oli pea 8000.- Whatta..? Hirmuga meenusid 2 nädalat kui mul polnud netti ja ma kasutasin aegajalt nädalavahetuseti mobiili modemina, et netti minna ja meili vaadata. Loomulikult keerasin ma oma allalaadimisprogrammid kinni ja olin üldse jube ettevaatlik. Umbes 7000 kroonine m-interneti arve oli tulnud umbes 1h tunni jooksul ja mahult umbes 175mega. Loomulikult ei suutnud ma meenutada mida ma tegin 21.augustil. Kindlalt teadsin, et ma pole seda sihilikult küll teinud. Nüüd arvan, et tegemist võis olla Dropboxiga, mille sulgemise peale ma ei tulnud. Kirjutasin paanikanoodis kirja Teleyhte ja refreshisin terve päeva lehekülge vastust oodates. Õhtul retweetis Mihkel Raud Mart Parvet, kes teeb Digitundi, et ootavad kirju inimestelt, kes on saanud suure mobiildata arve, sest nad teevad saadet sellest. Kirjutasin sinna oma loo, sest äkki ma saan mingit reaalset nõu ja abi neilt. Mart Parve vastas järgmine päev, et ka neil oli sarnane juhus 12 000.- arvega samal päeval ja seda inimesel, kelle töö on testida mobiiltelefone. Samuti ütles, et seda on juhtunud paljudel tema tuttavatel, aga neil on õnnestunud tühistada arved. Mul tekkis lootus, et siiski on võimalik teha oma  perele jõuludeks kingitusi. Järgmisel päeval oli Teleyhelt vastus. Kui oma telefoninumbriga Elisasse tulete, siis paneme mobiildata arve asemel teile telefoninumbrile tagant järgi Mint Light paketi (99.-) külge ja tühistame m-interneti arve! Whee……! Sibasin kohe Elisasse vormistasin ennast nende kliendiks ja mu hiigelarve tühistati. Saatsin ka Mart Parvele kirja nii positiivse lahenduse kohta. No nii igaks juhuks. Oli vaja jagada oma rõõmu kõigiga.

Igatahes oli täna seda teemat arutav Digitunni saade Kuku raadios ja seda on võimalik järelkuulata siin. Tegemist siis 27.09.2010 saatega, hiigelarveid puudutav osa algab -23:00 minuti pealt. No ja minust oli ka juttu -15.30 minuti peal. Varjunimeks oli Paanikas Birgit. 😀

Õnneks on hiigelarved nüüdsest minevik, sest ükski firma neid kinni ei sunni maksma, kuid soovitus kõigile nutitelefoni kasutajatele on siiski. Võtke oma numbrile koheselt ka internetipakett, sest hiigelarveid on siiski just väga kerge nendega teha. Ma ei soovi iial kellelegi sellist ehmatust nagu mul oli.

Vastav artikkel tarbija24-s

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s