kuusteist

Nii palju kraade näitab mu temperatuurimõõdik toas. Kurtsin eile ühistumutile. See telefonis hõiskas, et issand.. see on külm jah, ta tuleb õhtul koju ja keerab kraade juurde. Õhtul ronis ta mulle uksetaha ja teatas, teine korrus ütleb, et neil pole sooja vaja, et neil niigi soe, et ikka juurde keerata ei saa. Ma tegin suured silmad ja olin üldse “misasja?!” olekuga. Ta vaatas kriitiliselt mu elamises ringi ja näppis mu radikaid,

“Oh, need ju tulikuumad (Ei olnud tulikuumad, soojad olid). Asi on selles, et sa lõhkusid endal koridori ja toa vaheseina maha ja see andis sulle ruutmeetrid juurde (wtf?!) ja need radikad ei jõua ära kütta. Palju sul ribisid on?”

B, “elutoas ja magamistoas 10  ja köögis 7”

ÜM, “aga no siis on ju selge!!! sul tuleb rohkem ribisid panna! üleüldse on sul viimane korrus ja no ikka selgelt külmem siin ja uks ka ei pea sul soojust.. tunned, kuidas siit vahelt õhku tuleb?”

B, “Mul on topeltuks pluss üks uks on mingi voodriga üle löödud?!”

ÜM, ” Ei nojah, aga ikkagi oled sa selle seina maha lõhkunud ja kui sul oleks uksed, siis sul oleks soem. Kas sa magamistoa ust ei taha panna?”

B (vaatab oma uksepõskesid, mis suht äsja pandud ilmselge sooviga sinna mitte ust lisada), “Ei ja üleüldse, et mis siis ongi mõeldud, et koridoris peab olema jahedam ning uksed vahelt kinni, et soe oleks elamine?”

ÜM, “Jajah.. mul on ka nii!”

Ühmasin veel, et ma pole ainus, kes kurdab ja kolmandal korrusel on sama probleem (sai Kärduga arutatud üks õhtu). Siis läks ÜM-i klatšimootor tööle ja küsis, et kas seal üldse elab keegi, et ta ikka pole nädalaid seal inimesi näinud. Ma ei viitsinud temaga teemat arutada ja ütlesin, et minu viimase informatsiooni kohaselt on seal ikka veel elanikud olemas ja saatsin ta minema.

Mulle tundub, et teisel korrusel elab vähemal 5 inimest sama suures korteris, kus mina üksinda ja nii on arusaadav, miks seal soojem on, aga nagu kas neil poleks lihtsam akent lahti teha kui see, et ma kas külmetan või kukun enda elamist ümber ehitama? Ilge kräpp on ikka, et mina ei saa normaalset temperatuuri, sest teistel on. Kuigi ÜM lubas juurde keerata kraade, siis täna hommikul oli ikka 16. Selline temperatuur kisub ainult teki all või köögis pliidi ees olema või tööle kämpima jääda :S

7 kommentaari “kuusteist

 1. Aaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrgggghhhh, ma praegu niiiiii vihastasin!!!
  Mis see tema kuradi asi on, palju ma kodus olen?! Fakt on see, et korterid on külmad, sitaks külmad!
  Jah, me olime paar nädalat “maal” aga selle ajaga pole sittagi muutunud. Me ikka veel külmetame ja tundub, et rohkem kui enne. No täiesti haige eit!
  Lasen täna Härral ÜM-ile helistada ja natuke käratada. Aga enne sa võiks mulle oma termomeetrit laenata, ma tahaks teada, palju meil siin sooja on selles surnukuuris -.-

 2. 😀 Ma just hakkasin sulle kirjutama feissbukis, et ma ei tea, kas sa seda crosstrainerit ainult mõõtmise pärast ikka hakkad endale kolmandale sikutama 😀

  Mul on trenažööri peal temperatuurimõõdik

 3. Läheks raskeks jah 😀 Aga ma usun, et ega meilgi siin üle 16 kraadi ei ole, kindlasti mitte!
  Eks vaatame, mis ÜM meile kokku luuletab siis -.-

 4. Mnjaa… ma just hommikul kontoris rõkkasin, et kui ma laupäeval koju jõudsin, oli seal -3C 😛
  +16C on ju täiesti normaalne ? Kunagi, 10 aastat tagasi jalgpallivaatega korteris oli suht talv läbi hommikuti +9C… Alkoholi kulus ainult palju 😛

 5. Njah, mul on alkoholist ainult läbikülmunud veinipudel 🙂 pakun, et sellest pole abi.

 6. Ma mõistan sind. Mina pole uuesti ühistutegelasega ühendust võtnud ega uurinud, missugune kütteplaan neil selle suure pakase ajaks on. Tundub võitlusena seitsmepäise lohega. Või peaks ta külla kutsuma ja pakkuma tal võimalust oma magamistuba kasutada? Seal on vist napilt üle 10 kraadi sees.
  Hetkel näitab termomeeter köögilaual 17,6. Igal juhul ajab marru, et suudeta teha nii, et kõigil mõnusalt soe oleks.

 7. Muigan kõrvalt. Meil siin toatemperatuur aastaringi veidi soojem (suvel veidi jahedam) kui väljas. Ja eelmisel talvel olime kaks nädalat 10 kraadiga toas ja kellegi ei olnud iu kaevata ka. Oma viga, et elad sellises kliimas, kus majades pole küttesüsteemi.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s