Wish I Was a Cool Kid

[edited – a lot]

Oh, kuidas mulle meeldivad inimesed, kes üritavad olla paremad ja lahedamad kui nad tegelikult on. Mulle meeldib otsida nende vigu ja fassaadist krohvipragude sisse näha. Keegi pole lahe inimene. Kõik on keskmised töllid. Jah, sina ka. Ma kunagi siiralt arvasin, et see on vanusega seotud, et kui inimesed saavad vanemaks,  siis nad kasvavad sellest välja. Võta näpust, ei kasva. Ma olen selles suhtes õnnelik, et ma ei oma ambitsioone “lahe” olemisel.. ma lihtsalt naturaalselt olen imeline… höhöhööö..Aga ennihau, pingutatult khuul olemine on funny. See kuidas inimene ennast presenteerib ja reaalselt paistab teistele, kaks erinevat asja. Mulle nii meeldib kuidas “lahedad” inimesed üritavad sulle selgeks teha, kui lahe nende elu on. Nende elu on lahedam kui sinu, nende pidu on parem kui sinul, nende reis oli lahedam kui sinul, nende lapsed on ägedamad kui sinul. Jeez, lilleke… noone cares! Peaasi, et sa ise ennast hästi tunned. Minu elu ja emotsioone see ei koti. Feissbukk on selles mõttes tore, et seal näed täpselt seda, mida milline ta olla tahaks. “Olen ilus”, “Käin ägedatel reisidel”, “Party-Girl”, “Parim emme”, “Hashtagging my life away, sest ma olen hip and happening”. Õnneks on vastukaaluks ka kontosid, kus on vahva jälgida inimese igapäeva tegevusi ja toimetamisi. Pean rõõmuga nentima, et selliseid klantskontosid on minu sõprade listis vähe ja ei ole väga intensiivsed. Samas siiski käib klatši just kõige rohkem selliste kohta, kelle nägu raamatus ikka üldse ei taha vastata inimesele, keda kohtad tänaval, kohvikus, pubis.

Näide: “Mina ja mu abikaasa”

Fassaad: Tütarlapse feissbukk on täis pilte endast ja Musist – “Minu kõige kõigem”, “See on armastus”.

Reaalsus: Tütarlaps ei suuda vastu panna teiste noormeeste tähelepanule. Avalikult. Korduvalt. Mitme erineva peigmehe puhul

Näide: “Mina ja minu nummi laps”

Fassaad: Minu tita on nii tore ja feissbukk täis pilte

Reaalsus: Emily keiss

Oh, neid näiteid on miljon. Ja need inimesed arvavad, et nende fassaadi keegi läbi ei näe. Võib olla pealiskaudsed inimesed esimesel pilgul. Pikemal vaatamisel on praod selles võltperfektsuses sügavad. Teate, mis on parim fassaad? MITTE OMADA FASSAADI! Selle asemel, et vaeva näha oma imago agressiivsel hoidmisel ja presenteerimisel võiks selle aja investeerida kergesse eneseanalüüsi ja võib olla pidada maha väike vestlus endaga, miks ma ei ole see inimene, kes mu feissbuki kontolt paistab?

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s