Regina ei ole moodne naine

Varsti hakkab drafite arv juba päris pikaks minema. Iga algus on mingi ränt teemal, kuidas miski mulle ei meeldi. Jauran sõpradele ära ja siis blogisse jääb kõik see arutlemata. Vaatab ehk täna jõuab kaugemale. Kodused tööd lükkame edasi, sõbrad turvaliselt omi asju ajamas.

Natuke piinlik on lugeda Postimehest selliseid arvamusavaldusi, mida kirjutab sealne kolumnist Regina. Moodne naine, müüdipurustaja, tabude põrmustaja. Tahaks mõelda endast ka kui moodsast naisest, kuid samasse kategooriasse, kus antud naisterahvas asub, jällegi mitte. Ma ise usin naine24 (või misiganes .24) lugeja ei ole, aga täna saadeti mulle link artiklile “Moodne naine: Sa ei kõlba mulle sõbrannaks!.  Juba sissejuhatust lugedes läks mu nina krimpsu. Artikkel, mis võiks olla arutlus, mis põhjusel sõbrad lahku kasvavad ja ei taha edasi sõbrannatseda, ning kuidas sellisest sõprussuhtest vabaneda, on bravuuritsev jauramine miks talle mingi sõprussuhe ei sobi äärmiselt halvustaval moel. Kuna ma olen ka seltskonnas kurikuulsalt “maha jätnud” endise sõbranna, siis ma sain aru, miks see artikkel mulle saadeti, kuid ma ei saa olla nõus sellise suhtumisega.

Igal täiskasvanud naisel, kes ei ole just sotsiaalselt täiesti võimetu, tekib elu jooksul hunnik sõpru, kes talle ei meeldi.

Mis asja? Meil vist on erinev definitsioon sõbrale. Ma ikka olen suutnud ümbritseda inimestest, kes mulle mingil põhjusel, teatud ajaperioodil on meeldivad olnud. Iga inimene on arendanud mind mingil moel. Loomulikult mulle ei meeldi inimesed tingimusteta, igal omad head ja vead. Seni kuni need meie omavahelisele suhtele ei mõju halvasti, siis kõik on suurepärane.

Loomulikult mul on terve posu sõpru, kes on erinevatel asjaoludel minevikku jäänud, kadusid ühised käimised, töökohad ja elud kasvasid lahku. Mul pole ühegi endise sõbranna suhtes negatiivseid emotsioone, kuid asjad on läinud nii nagu nad on läinud ja aja möödudes võivad ka praegused n-ö aktiivsed sõbrannandused deaktiveeruda. Igavusest pole veel kedagi maha jäetud.

Praeguses eluetapis on mul fookus kodul ja tööl. Tööl lasen endal praegu kogu aeg viimast võtta ja õhtul ma parema meelega lebotan kodus, kui käin väljas sõbrannadega veini joomas. Sõbrannadelgi on kõigil omad tegemised ja põhiline puutepunkt on Skype, kus siis saab jutustatud ja üksteise eluga kursis hoitud. Ma ei ole kunagi olnud väga selline, kes helistab, et kuidas sul läheb? Mul pole ka ühtegi bestikat, kellega istuda õhtuti telefoni otsas. Ma ei tahagi seda. Mul on erinevad teemad iga sõbrannaga. Mu sõbrannad on ka seinast seina iseloomude, tööde ja hobidega, mis on minu jaoks vahva, stimuleeriv ja aegajalt kurnav. Samuti nagu mina neile.

Nii et kui me käisime ülikooli ajal koos rannas või kohtusime kolmandate sõprade pulmas ja leidsime ühise keele veini hävitamise kõrvale reisilugusid pajatades, aga sa must viimasel ajal rohkem kuulnud ei ole – tea, et see on sinu süü. Sa oled ilmselt igav

Heh, siiralt tahaks kohtuda selle Reginaga. Tahaks näha, mida selline inimene oma sõprussuhtega lauale toob. Kindlasti ei saaks meie olla sõbrad, sest ta käib mulle juba praegu närvidele ja ta ei tundu inimene olevat, kes mind vaimselt ergutaks. Kui siis ainult nii palju, et tema arvamust kritiseerida.

Mina aga olen edasi liikunud, ma olen targem ja edukam, ma olen rohkem filme näinud ja lugenud, ma oskan elult rohkem nõuda. Ja sa lihtsalt ei kõlba mulle enam sõbrannaks.

Imeline sõprus mõõdupuu ikka.  Arvestades erinevate inimeste askepte edukusel, siis moodne naine tolereerib erinevaid valikud inimeste elus ja ei pea oma kõrget ametipositsiooni paremaks naisest, kelle edukuse mõõdupuu kujutab kolme lapse kasvatamist, mis on samamoodi iga päev erinevaid väljakutseid esitav ning stressirikas. Moodne naine oskab lõpetada soovimatud suhteid ilma telefonikõnesid ignoreerimata ja julm olemata. See on lihtsalt labane.

Regina ei ole kohe kindlasti moodne naine.

(Ma lähen loen ta teisi artikleid, tundusid sama jaburad olevat)

2 kommentaari “Regina ei ole moodne naine

  1. Hahah, ma lugesin selle N24 vaimusünnitise poole peale, mõtlesin täpselt samu mõtteid, mis sinagi, ja panin selle artikli lihtsalt ohkega kinni 😀

  2. Ma oleks pidanud sama tegema, masendav, mis inimesi lastakse arvamust avaldama.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s